Eva Wistedt

Guld och silversmide / Uppfinningar

Jag har haft guld och silversmide som mitt huvudsakliga levebröd sedan jag tog min Master of fine arts på Konstfack 1999. Under alla år som gått så har det blivit en och annan skapelse. Allt från exklusiva vigselringar i guld och ädla stenar till stora corpus arbeten såsom skålar, ljusstakar och diverse bruksföremål, konstinstallationer samt en mängd utställningar världen över.


Om jag skulle försöka mig på att beskriva mina största styrkor som smed så skulle jag säga att det först och främst är att jag aldrig står utan idéer. Tvärtom undrar jag alltid hur jag ska hinna förverkliga allt som far runt i mitt huvud. En annan styrka är att hjälpa människor att designa smycken och föremål som de själva inte riktigt kan beskriva. Jag är helt enkelt duktig på att läsa människor och ställa rätt frågor och kan på så sätt hitta rätt med designen.


Förutom mitt silver och guldsmide så har jag alltid andra projekt på gång, allt från rena konstobjekt till uppfinningar som gör vardagen lite enklare. Och allt ryms i min verkstad som ligger vid foten av Bispergs klack.  Jag har inga egentliga öppettider utan anpassar mig efter när du har möjlighet att hälsa på.


Varmt välkommen!


Eva WistedtBesöksadress: Klacken 10

783 00 SÄTER

Telefon: 070 215 15 53

Mail: wistedt.eva@gmail.com